Biográfia

Biográfia
Mint oly sokan, én is gyermekként szerettem meg a zenét. Általános iskolás koromban még csak rádión és bakelit lemezen hallgattam az aktuális slágereket és áhítattal figyeltem Komjáthy György, Keresztes Tibor, B. Tóth László , Csiba Lajos és a többi nagy név műsorait, konferálásait. Először szalagos magnón, majd kazettákon gyűjtöttem a zenéket és közben beletanultam a "szakmához" tartozó elektronikai dolgokba, magam is barkácsoltam néhány készüléket. A szellemi táplálékot annak idején a Tardos Péter-féle Rock Lexikon (mint Biblia), Riskó Géza írásai és könyvei, az itthon kiadott Hölczer Tamás által szerkesztett Disco-Info című újság sorozat valamint az akkori bulvárlapok zenei oldalai adták.
 
A gimnázium első évében egy jól sikerült német-verseny után zsenge ifjúként elutazhattam Berlinbe, ahol minden pénzem életem első keverő pultjára költöttem. A következő évben saját kezűleg építettem iskola rádiót gimnáziumomnak, amit a suli befejezéséig vezettem is. Közben rádiós és újságíró tanfolyamon palléroztam tovább tudásomat, klubvezetői tanfolyamot végeztem és a sikeres vizsga után országos klubvezetői engedélyt kaptam. Abban az időben nem sok embernek volt... Vezettem az iskolai klubot és felléptem más rendezvényeken is lemezlovas produkcióval vagy hangosítottam... szóval megalapoztam elméleti és technikai tudással a későbbi diszkós vizsgát, amelyet először 1986-ban követtem el.... és azóta még kétszer.... hogy ebből is meglegyen minden végzettségem + tökéletesítettem műsorvezetői tudásom.
 
A technika fejlődésével és a sokasodó zenei irányzatokkal megpróbáltam lépést tartani és minél több lexikális tudást és termék ismeretet magamba szívni. Időközben jártam hangosító iskolába és rádió stúdiókba, tanultam zenei műsor szerkesztést és színházi hangosítást majd műsorvezetést . Amikor alkalmam volt dolgoztam rádióknak külsősként vagy beültem néhány műsort levezetni. Közben szűkebb hazámban saját ifjúsági klubot alapítottam, amelyet öt éven keresztül vezettem... itt a fiatalokat megkínáltam különböző kulturális dolgokkal ( felolvasó estek, video-filmklub meghívott művészekkel, rock&roll táncklub, játékos vetélkedők és természetesen nem maradhatott el a lemezbemutató műsorom sem) Mindezt akkor már munka mellett.
 
Megszerettem a műsorvezetést, ( Kerényi Pétertől sokat tanultam) készítettem saját vetélkedőket kicsiknek és nagyoknak... akkoriban ennek nagy keletje volt. - Tudja valaki, hogy ki Kerényi Péter ? -Mivel fiataloknak készítettem a műsorokat, találkoztam nagyon sok kallódó ifjúval (1988-at írunk), akik nem kaptak segítséget, de még tanácsot sem problémáik, élethelyzetük megoldásához. Ekkor létrehoztuk ismerőseimmel a Tizenéves Tanácsadó Egyesületet, amelynek az egyesületi elnöke lettem .... és olyan jól dolgoztunk, hogy 1991 március 15-én a Parlamentben Állami Ifjúsági Díjat vehettem át....
 
Azután ahogy teltek az évek egyre több klubban szórakoztattam a közönséget, a kazettákat hamar felváltotta a bakelit és azután jött a CD őrület, a berendezések pedig fél évente cserélődtek :-)
 
Magán partyk, fősulis és céges rendezvények jöttek sorban és kialakult a One Man Show műsor és a Mobil Dj Szolgáltatás, mert egy személyben voltam sofőr, road, technikus, lámpafelelős, keverőpult kezelő , lemezlovas és műsorvezető mert szerettem használni a mikrofont.
 
1995-ben egy évet tölthettem bárzenészként profi környezetben az ország akkori legnagyobb diszkójában, a  High Life -ban Budapesten. Az itt szerzett tapasztalatok évekig hatottak rám.1996-ban Buliszerviznek kereszteltem a produkciót és beletanultam a rendezvény szervezésbe is. 
2000-től kitanultam az esküvőszervezést, kitaláltam jó pár esküvői műsort zenével szöveggel együtt, az anyakönyv vezetőnek csak fel kellett olvasni :-) Természetesen a nagy tőkeerővel bíró cégekkel nem tudtam versenyezni és ez az iparág akkor még nem volt olyan nagy keletű mint most. Ezért úgy döntöttem, hogy az esküvők kiszolgálására koncentrálok, így születtek a forgatókönyvek, műsorszámok és az első kettőben voltam, akik lakodalmas lemezlovas munkát vállaltak. Persze nagyon sokan vannak, akik több mindenhez értenek :-) , de én iskolai szinten is belemélyedtem az esküvőszervezés majd a kiállítás és kulturális rendezvényszervezés rejtelmeibe. Ezekből hivatalos (okj) szakmát is szereztem, így az iskolai tananyagok, valamint az elméleti tudás párosul hosszú évek szakmai tapasztalatával... és mindig tanulok valami újat!
 
Referenciák...
 
Az elmúlt 36 évben budapesti és vidéki cégek rendezvényeit, középiskolák szalagavatóit szolgáltam ki fény és hangtechnikával, műsorvezetéssel, szervezéssel. Divatbemutatókon zenei szerkesztőként, műsorvezetőként vagy hangosítóként vettem részt ( AGR, FUN, Fanta Club, Rivercast Modell Agency -Hilton, Náray, Martini stb. Bevásárlóközpontoktól a Hiltonig!)Felsőoktatási klubok vendégeit szórakoztattam sok alkalommal.....Diszkók műsoraiban közreműködtem (csak néhány : Ikarus video disco 1500 fő; High Life Disco-ban 2000 fő; Excalibur 900 fő; JMMK 700 fő; Dexion 400 fő; Dunaparty Club Szentendre; Csákó-Mákó Klub Szentendre; Balatoni zenés hajók; Marina Hotel Balatonfüred; Monstre szabadtéri House Party-t szerveztem és az elmúlt 20 évben rengeteg kisebb szórakozóhelyen, céges rendezvényen, házibuliban fordultam meg. )Budavári Labirintus, a Pannon GSM, a Westel, a BKV-Metro , G-Robi üzletlánc, Cora áruházak, Skála áruház divatbemutatóin, különböző cégek work-shopjain , csapatépítő tréningjein, karácsonyi rendezvényein valamint az RTL-Klub párkereső műsorának klubrendezvényein léptem fel Dj műsorral, hangosítással, műsorvezetéssel. Belügyminisztérium Duna Palota, Független Rendőr Szakszervezet családi napjai és gyermek műsorai, Honvédelmi Minisztérium zenés-táncos rendezvényei.....A szállodáknak szánt műsorokkal több évig működtem közre a teljesség igénye nélkül Budapesten aHotel Rózsadomb, a Körszálló, a Sport Hotel, Flamenco Hotel, a Petneházi Lovasklub a Villa Aqua, a Novotel, Hotel Bara, Budapest Hilton, Westend Hilton, Danubius Hotel Gellért, Hotel Ramada Resort , Gundel, vidéken a Ramada Resort - Balatonalmádi, Bükkfürdő - Radisson Hotel, valamint kastélyszállók stb..... ) . rendezvényein. 
 
Öt éven keresztül a SAP csarnokban megrendezett Autó Hifi Show hangosítója és házigazdája voltam ;( 
A Magyar Autóhifi Versenyszövetség vizsgázott bírója is vagyok :-)
 
Több évben több stand hangosítását és műsorvezetését végeztem a BNV-n; a Color of Future és a Lakáskultúra kiállításokon a Papp László stadionban; A Trilak Festékgyártó Kft budapesti és lajosmizsei több száz fős rendezvényeinek hangosítása, műsorvezetése több éven keresztül a feladatom volt. A Budapesti Ovis Olimpiák hivatalos hangosítója is voltam és a Budapesti Vasúttörténeti Múzeum rendezvényein is részt vettem.Néhány nyílt napot is szerveztem autószalonoknak (pl. Suzuki, Citroen; a Toyota M3 három napos rendezvénye divatbemutatóval, Ford, Opel szalonnyitások gyerekműsorral stb)A Margit-szigeten 5 éven keresztül megrendezett Szigeti Sportvarázs rendezvény színpadainak felelőse, zeneszolgáltatója is voltam. Szintén a Margit-szigeten 2011- 2012 évben az Európa Sport és Egészség napjának voltam a hangosítója, műsorvezetője....  
2015-től megfordulok különböző sportversenyeken ahol mint "speeker" dolgozom, vagy épp szórakoztatom a közönséget és a résztvevőket. Budapesti és vidéki futóversenyek, Európa futás és a többi. 2022 szeptemberében pedig már négyszázhuszonegy lakodalmat celebráltam. 
 
Mivel a Wedding One Man Show projektben egy személyben (igen, ez lehetséges, van aki meg tudja csinálni!) műsort(CM) vezetek és a lemezlovas munkát is ellátom, így az elmúlt hat évben egyre többször hívnak csak ceremóniamesternek a lakodalmakra. Alkalmam nyílik szórakoztatni a násznépet népszokásokkal, pici játékokkal, vidám dolgokkal, persze csak urbánus módon ... az önálló forgatókönyveimmel segítem az esküvői szertartásokat és a lakodalom menetét is egyszerűbbé teszem ... A fent leírt sok történés életkoromnak tudható be. A sok munka és okulás ellenére természetesen nem én vagyok a legjobb, sőt ebben a szakmában szerintem nincs is olyan, hogy legjobb... van akit szeret a közönség, van jól dolgozó, van ismert, van akinek jó a marketingje, van felkapott sztár és vannak akik a háttérben minden sztár allűr nélkül szolgáltatnak és szórakoztatnak már évtizedek óta.
 
Lemezlovas,műsorvezető és esküvő- és kulturális rendezvényszervező vagyok, de mindig is zene- és szórakoztatóipari szakmunkásnak tartottam magam.