• Dj szolgáltatás esküvőre, céges- és magán partyra

  • Lakodalmában műsorvezetés játékokkal, népszokásokkal, sláger partyval

  • Esküvői szertartás tervezése, hangosítása, prózai és zenei részek összeállítása, szertartásvezető biztosítása

  • Dekorácók, installációk tervezése, elkészítése

  • Szülinapi partyk gyerekeknek és felnőtteknek

  • Sláger és retro partyk napjaink slágereivel fűszerezve

  • Ha egy jó bulit akarsz, a Dj házhoz megy ....

RETRO PARTYRetro- és sláger party a Buliszervizzel  !

 

Nézzük mi kell a '70-es '80-as évek diszkó hangulatához ! 

 

Korabeli fények, díszletek, italok  és esetleg egy kopott hangcucc, apa-anya fiatalkori ruhái, egy jópofa lemezlovas, aki hangulatot csinál konferálással, játékkal,  zenével   ... majd a kornak megfelelő bulizós, magyar-, euro-, italo-, disco, rock & roll, latin zenei kínálat. Természetesen nem hagyjuk otthon az aktuális  slágereket sem.....  Képzelje el az egészet úgy, mintha a házibulijára hívott volna egy DJ-t.

 

Ajánlom a műsort céges és magán rendezvényekre az ország egész területén !

  

RETRO  RETRO  RETRO R E T R O  RETRO  RETRO RETRO

 


De mi is az a Retro ? Következzen némi okfejtés és magyarázat :

 

A retro, mint fogalom.

Egy önállóvá vált (szótározatlan) szó, egy stílus, egy életérzés. Alighogy átléptünk a 21. századba, máris megjelent az új felfogás, filozófia: a retró. Addig a század- és az ezredforduló várása volt az uralkodó téma, a mindennapok stílusában pedig a minimál formakultúra (minimalizmus), most már, úgy 12 éve sokkal inkább a visszatekintés a megelőző időszakra.  Ez a retró....

 

Különösen a tízen- és a huszonévesek nyelvében figyeltem föl az elmúlt években a retro- ~ retró szóra, ennek nyomán pedig a szóval jelölt jelenségre.

A 21. század elejének fiataljai mintha egy kicsit megcsömörlöttek volna koruktól, s szavakban, tárgyakban, viselkedésmintákban a nemrég elmúltat, szüleik fiatalságának világát idézgetik.

A retró a 21. század elejének, vagyis napjainknak a színes, játékos, naiv, nosztalgiázó stílusa. Színes, mert sokféle, játékos és naiv, mert kicsit gyermekded, nosztalgiázó, mert a 20. század második felének, leginkább a hatvanas-hetvenes éveknek a világába vezet vissza bennünket. Van, ahol már önálló stílusként emlegetik a zenében, az öltözködésben.

 

Nyelvi stílusként is meghatározhatónak tartom: egyfajta eklektikus archaizáló stílusnak.

 

Budapesten - és az ország nagy városaiban - évek óta retróhisztéria van, leginkább zenei téren. Sőt kialakult a nagyvárosi retróipar. Újra gyártják a Tisza cipőt és a legendás Trapper farmert. Ismét trafikokba költözött a szextoll az érzékekre még véletlenül sem ható, kifakult szexbombával, ismét kapható a pléhjáték, Moncsicsi, Piramis- és P. Mobil-lemez, egyre-másra nyílnak a régi játékokat, érzékeny, múltbéli apróságokat forgalmazó boltok, kialakulóban van egy retróuniverzum, és egy másik Magyarország. (?)

 

Szerintem.

 

lejegyezte :

 

Lénárd Zoltán