• Dj szolgáltatás esküvőre, céges- és magán partyra

  • Lakodalmában műsorvezetés játékokkal, népszokásokkal, sláger partyval

  • Esküvői szertartás tervezése, hangosítása, prózai és zenei részek összeállítása, szertartásvezető biztosítása

  • Dekorácók, installációk tervezése, elkészítése

  • Szülinapi partyk gyerekeknek és felnőtteknek

  • Sláger és retro partyk napjaink slágereivel fűszerezve

  • Ha egy jó bulit akarsz, a Dj házhoz megy ....

LAKODALOMBA LEMEZLOVAS ! DE MIÉRT IS ?Ezeket a gondolatokat először 1999-ben fogalmaztam meg ... persze azóta sok szolgáltató másolta és magáénak mondja :-)  de csak csúsztatnak :-) 

Amikor esküvőnket tervezzük és a lakodalmi részhez érünk, elgondolkodunk azon, hogy a násznépet zenekar vagy lemezlovas szórakoztassa.

Meg kell fontolnunk azt is, hogy megbízzunk egy vőfélyt vagy ceremóniamestert az est levezénylésével, vagy bízzuk meg a lakodalmi műsorvezetéssel  a Dj-t és így spórolhatunk is, nem keveset. Nos, ezt az utolsó mondatot nem szeretik a ceremónia mesterek és vőfélyek.

Ha megkérdezzük szüleinket, ők inkább a zenekart javasolják, mert az "ő idejükben" az volt a szokás.
A mai fiatal párok viszont már nem táncházakban, bálokon szórakoztak, hanem diszkóba jártak és az ott játszott slágerekre mulattak.

Az esküvői, lakodalmi szokások is változtak az elmúlt években. A szokások változásában az új generáció életszemlélete, életvitele, saját szokásai és szórakozási formái nagymértékben közre játszottak.
A nagy városokban és egyre inkább a vidéki lakodalmakban is teret hódít az új trend : a mobil dj szolgáltatás, ahol a felkészült lemezlovas helyettesíti a zenekart, egy személyben lehet dj, műsorvezető vagy a ceremónia mester egyes feladatait ellátó személy és mindhárom munkafolyamatot nagy pontossággal egy személyben el tudja látni.

Persze ehhez olyan személy kell, aki nem idegenkedik mikrofont a kezébe venni, történeteivel, beszédével oly módon szórakoztatja a közönséget, hogy mégse Ő legyen az est középpontjában... tisztában kell legyen a lakodalmi szokásokkal, amelyek tájegységenként változnak kis hazánkban, nem árt némi népszokás ismeret sem és játék gyanánt ne próbáljon tojást görgetni.... koordinálja szükség esetén a vendégeket és a felszolgálókat, vagy a konyhát és a későbbiekben még zenével szórakoztatnia is kell.
A lakodalmi játékokat sem árt ismernie és ha felkérik rá, akkor már mint játékmester is közreműködik.

Ennyi feladat ellátáshoz egy esküvő szervező legalább három személyt bíz meg három gázsiért, de egy felkészült lemezlovas - műsorvezető könnyedén megbirkózik ezekkel a feladatokkal egy személyben és ami a lényeg, egy gázsiért.
Manapság pedig álmainknak legtöbb esetben a pénztárcánk szab határt.

Napjainkban - a fentiekben írtak miatt - kezd háttérbe szorulni a népviseletbe öltözött és népi rigmusokat verselő vőfély és a lakodalom helyszínéül is egyre kevesebben választják a hatalmas lakodalmi sátrat, bár nagy létszámú vendégsereg esetében nyáridőben annak is megvan a maga hangulata.

2000-ben, amikor már létjogosultságát láttam a "Lakodalmas Dj" műfajnak, az elsők között voltam, aki félre tette a "szakmai büszkeséget" és nem szégyelltem szórakoztatni lakodalomban a násznépet. Az eltelt idő során nagyon sok lakodalomban vettem részt és végeztem egyedül a fent említett munkákat, szerveztem, műsort vezettem, koordináltam és zenével szórakoztattam, miután becsempésztem pár népszokást és játékot a műsorfolyamba.
Az így szerzett tapasztalatok alapján forgatókönyveket készítettem, amelyek betartásával nagy biztonsággal ébren lehet tartani a meghívottak figyelmét és vidám hangulatban lehet szórakoztatni mindenkit.

Minden esetben azonban felhívom a házasulandó párok figyelmét, hogy legyen bármennyire is modern az esküvő és a lakodalom, ha a tradicionális lakodalmi elemeket kihagyják akkor csak egy esküvő utáni házibulit szerveznek némi eszem-iszommal tarkítva.
Ezért illik egy estébe mondjuk 3 népszokást, három nagyon rövid, szellemes játékot és a menyasszonytáncot beilleszteni, hogy a lakodalmi hagyományok is színteret kapjanak. És itt minden esetben előtérbe kell helyezzük a meghívott vendégeket, mert őket kell kiszolgálnunk vidám műsorral, finom ételekkel, jó zenékkel, hogy ne csak a frissen egybekelteknek legyen emlékezetes a lakodalom.

Eddigi gyakorlatommal és tapasztalataimmal felvértezve ajánlom most Önnek elsősorban ESKÜVŐI LEMEZLOVAS szolgáltatásomat,


amely nem csak az egyszerű zeneszolgáltatásból és a technika biztosításából áll. A tizennégy lakodalmakban eltöltött év során szerzett gyakorlati tapasztalataimat és elméleti tudásomat szívesen megosztom a párokkal. Ezek alapján az esküvők, lakodalmak buktatóit és a hibalehetőségeket pontosan ismerem. Elkerülésükhöz szívesen összeállítom a szükséges forgatókönyvet, műsort vezetek. Játékokkal, népszokásokkal egyéb jópofa dolgokkal színesítem a lakodalmi műsort, szórakoztatom a közönséget.


Szívesen átvállalom - de csak a lakodalomban - a ceremóniamester néhány feladatát. Koordinálhatom és szóval tarthatom a vendégeket a megrendelő kérése szerint. Így Önnek ezekkel a feladatokkal a későbbiekben nem is kell foglalkoznia.

Az alábbiakban viccesen megfogalmaztam, hogy miért is jobb egy lemezlovas a lakodalomban mint egy zenekar.

Ezt a pár gondolatot 1999-ben írtam le, azóta az internet adta szerzői szabadságot kihasználva nagyon sokan felhasználták eszmefuttatásomat, de az eredeti verzió itt olvasható :-)


Előre bocsájtom, hogy nagyon sok jó lakodalmas zenekar létezik, mint ahogy vannak kritikán aluliak is. A szórakozási szokások változásával az új generációnak más igényei támadtak, már nem mindenki ragaszkodik a zenekaros megoldáshoz, inkább lemezlovast kérnek fel a szórakoztatásra.


Nézzük miért lett divatos dolog Dj-t hívni egy többtagú zenekar helyett .......


* A zenekarok tapasztalatunk alapján egyben maximum 30-40 percet játszanak, azután hosszabb pihenőt tartanak.... A pihenő alatt a CD lejátszó dolgozik helyettük....

* A Dj nem pihen zenélés közben, ha kell több órán keresztül folyamatosan szórakoztat....

* A zenekarok a saját feldolgozásukban, néhány hangszerrel, esetleg előre felvett midi alapokra játszanak és erre ráénekelnek vagy a dallamot klimpírozzák.... és nem minden zenész /énekes rendelkezik tökéletes angol kiejtéssel.

* A Dj akár több ezer zeneszámot is elvihet a lemezein, és azokat ön eredetiben, a megszokott módon hallgathatja.....

* A zenekar tagjai többet fogyaszthatnak, többe kerülhetnek, alkalmanként kevesebb időt szórakoztathatnak

* A Buliszerviznél dolgozó Dj-k nem isznak alkoholt és általában fogyókúráznak :-)

* A Dj műsorban általában több show elemet, játékot és látványt tudunk beiktatni, mint amit egy zenekar meg tud tenni.

* A Dj műsorával emlékezetesebbé tudja tenni az estet mint a helyi sramli zenekar, de ha nem hiszi, járjon utána...

* A Dj a lakodalomban ugyan nem helyettesítheti a vőfélyt de a megrendelő kérésére a ceremónia mester néhány feladatát bevállalhatja illetve elláthatja. Költséghatékony lakodalmaknál így Ön pénzt takaríthat meg ! ( 2in1)

* A Dj műsor technikai kellékeivel lakodalmába varázsolhatunk egy komplett szórakozóhelyet / diszkót....

* A lemezlovas egyben műsorvezető, játékmester, koordinátor és hangulatfelelős, általában minden zenei kívánságot teljesít. Általában.

- Nosztalgia zene, retro feeling is szerepelhet a műsorban, de ha látni is akarja amit hall, akkor videodiszkót rendezünk be akár a lakodalmi sátorba is !
- Elkészítjük lakodalma forgatókönyvét, ötletekkel, hasznos tanácsokkal látjuk el, ha nincs konkrét elképzelése. Legyen az ültetési rend vagy virágdíszítés, játékok .
- Zenei repertoárunkban csak táncolható slágerek szerepelnek az eredeti előadóktól !
Bulizós, latin (salsa, mambo stb), disco, retro, rock and roll, mulatós, rock, (country, jazz, lounge, funky) műfajban rengeteg magyar slágerrel fűszerezve, az elmúlt 40 évből !

Tisztelt Érdeklődő ! Ha eddig eljutott az olvasásban, akkor még szánjon pár percet írásomra. Köszönöm.

Tisztában kell lennünk azonban még néhány dologgal a lakodalommal kapcsolatban.


Ha van egy nagyon jó, pörgős forgatókönyvünk, az már fél siker.


De! Ismernünk kell a lakodalom buktatóit is, és itt megemlítek néhányat, amit nem lehet kivédeni sem a legjobb műsorvezetővel vagy a legjobb zenekarral, mik azok a tényezők, amik nagy mértékben befolyásolhatják a mulatozási kedvet:


- ha a templomi vagy polgári szertartásunk nagyon korán kezdődik, mondjuk 15-16 óra körül és ehhez képest a vacsora sztenderd időpontja 19 óra... a köztes időt nagyon nehéz bármivel is kitölteni, a vendégek unatkozni fognak...
- ha a vendégek nagyon messziről érkeztek, sokat utaztak, korai volt a szertartás stb. a vacsora idejére már fáradtak...
- ha sok olyan rokon, vendég találkozik a lakodalomban, akik nagyon régen látták egymást, akkor sok esetben a beszélgetésük az élményeik megosztása a mulatozás rovására mehet... konkrétan ülnek és beszélgetnek, bármilyen jó is a zenekar vagy a Dj.
- ha kis létszámú (50 fő alatti) a vendégsereg és egy jóval nagyobb teremben tartjuk a lakodalmat, akkor ez is kihathat a táncolási kedvre, ráadásul itt jobban meglátszik amikor kb. 30 percenként elfáradnak a táncos lábúak és leülnek....
- persze a legrosszabb, ha olyanokat hívunk meg, akik nem tudnak, nem szeretnek vagy szégyellnek táncolni mások előtt :-)
- és legutolsó sorban, ha nagyon vontatott a lakodalom menete, az is agyonüti a hangulatot.

Szerintem a fentiek alapján ebben a műfajban nincs olyan, hogy a legjobb esküvői Dj... ugyanis mindig a vendégek mulatási kedve határozza meg a zenei műsor alakulását, persze sokan nem tudnak rögtönözni....

Köszönöm megtisztelő figyelmét.Lénárd Zoltán

kulturális rendezvényszervező
lemezlovas-műsorvezető


Esküvői Dj  esküvőre dj , wedding dj , wedding party , lemezlovas rendezvényre , retro party , sláger party , rendezvényszervezés , esküvő ,
lemezlovas esküvőre , buli , party , esküvő szervezés , party planners , esküvő zene , dekoráció ,